СПІВПРАЦЯ ТВОРЧОЇ НАВЧАЛЬНО-НАУКОВОЇ ЛАБОРАТОРІЇ «ГІРСЬКА ШКОЛА» УНІВЕРСИТЕТУ З МІЖНАРОДНОЮ ЗЕЛЕНОЮ ШКОЛОЮ

2-3 липня на базі ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» співробітниками творчої навчально-наукової лабораторії «Гірська школа Українських Карпат» було проведено науковий вікенд з педагогами загальноосвітніх шкіл та керівниками освітніх закладів, управлінців з Донеччини та Луганщини. Під час візиту до університету гості зі Сходу України, серед яких директор інституту післядипломної педагогічної освіти, керівники районний та міських відділів освіти, методисти, директори шкіл, педагоги, мали добру нагоду ознайомитися з історією університету, відвідати навчальні корпуси, бібліотеку, науково-дослідні лабораторії закладу.

Педагоги активно долучилися до дискусійної платформи та наукового-пізнавального тренінгу у рамках діяльності міжнародного проекту Еразмус + КА2 MoPED «Модернізація педагогічної вищої освіти з використання інноваційних інструментів викладання», який реалізується в університеті – організованого учасником проекту, завідувачем лабораторії Інною Червінською.

Під час роботи дискусійної платформи педагоги та управлінці мали добру нагоду детальніше ознайомитися з сучасними європейськими практиками та досвідом модернізації педагогічної освіти, з проблемою рівного доступу до якісної освіти, шляхами налагодження взаємодії вчителя та учня, визначити організаційно-дидактичні умови створення навчального середовища змішаного навчання у сучасному закладі освіти, вивчити універсальний дизайн для навчання, педагогічний інструментарій змішаного навчання та індикатори якості змішаного навчання, ознайомитися з виховним потенціалом сучасного медійного освітнього простору.

Заняття в навчальних лабораторіях, майстер-класи для колег та їх активне залучення до роботи у Workshop, провели фахівці творчої навчально-наукової лабораторії університету – доценти Ольга Дудка та Олеся Власій.

Так зокрема, Ольга Дудка розповіла про віртуальна реальність щодо організації віртуальної кімнати Google Classroom, познайомила з можливостями Google Карт та інструментами створення відео та інших зображень. Про віртуальна реальність, знайомство з редактором та версіями Scratch, з особливостями розробки ігрових проектів розповіла й продемонструвала на практиці Олеся Власій.

Донецькі та луганські педагоги також з цікавістю ознайомилися з роботою ще однієї лабораторії університету – «GameLab PNU», яка займається розробкою комп’ютерних ігор за допомогою сучасної техніки.  учасники європейського проекту Еразмус + КА2 «GameHub», доценти Віталій Горелов та Віктор Рувінський – розповіли освітянам про різні цікавинки ігрової індустрії. Особливу зацікавленість у педагогів викликав показ звукового та музичного супроводу комп’ютерних ігор

Візит освітян зі східних областей України до університету організовано за сприяння ГО Фонд «Відкрита політика», Міжнародна зелена школа та Посольства Литви в Україні.