ШАНОВНІ ПЕДАГОГИ ТА УЧНІ ГІРСЬКИХ ЗЗСО! ТВОРЧА НАВЧАЛЬНО-НАУКОВА ЛАБОРАТОРІЯ “ГІРСЬКА ШКОЛА УКРАЇНСЬКИХ КАРПАТ” ПНУ ЗАПРОШУЄ НА УРОК З МЕДІАГРАМОТНОСТІ

ПРАКТИЧНИЙ ВОРКШОП З ПЕДАГОГІЧНИМИ ПРАЦІВНИКАМИ ТА УЧНЯМИ ГІРСЬКИХ ШКІЛ БІЛОБЕРІЗЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

 У рамках всеукраїнського тижня, присвяченого проблемам безпеки в Інтернеті, завідувачка творчої навчально-наукової лабораторії «Гірська школа Українських Карпат», професорка кафедри педагогіки початкової освіти педагогічного факультету Інна Червінська провела практичний воркшоп з елементами тренінгу на тему: «Безпечний інтернет.
Медіаграмотність учасників освітнього процесу» для педагогічних працівників та учнів закладів загальної середньої освіти гірської  Білоберізької сільської територіальної громади. Під час якого педагоги й учні ознайомилися з варіантами використання цифрових та медійних технологій в освітньому процесі, правилами безпеки в кіберпросторі, взяли участь в онлай-опитуванні, працювали на ігрових тренажерах.

Модераторами зустрічі також виступили Галина Дмитроняк, начальниця відділу освіти, молоді, спорту, культури  Білоберізької ТГ,  Марія Дудидра, директорка Білоберізького ліцею. До заходу долучилися педагоги та учні старших класів  гірських ЗЗСО.

Тренерка наголосила, що  до розгляду питання безпечного інтернету потрібно підходити комплексно: кіберзагрози, види небезпек, способи подолання Інтернет-залежності, психологічна допомога дитині, робота з батьками школярів тощо.

Учасники заходу мали змогу ознайомитись з нормативно-правовими аспектами булінгу, методичними рекомендаціями фахівців щодо створення безпечного середовища в закладі освіти та розвитку критичного мислення відносно сприйняття інформації, якою можна поділитися у соціальних мережах, критичне оцінювання з ким можна поділитись цією інформацією та розширити знання щодо безпеки в соціальних мережах та  Інтернеті.

Педагоги розмірковували над питаннями: «Як підштовхнути учнів до роздумів про надмірне використання гаджетів? Як знайти альтернативи, які допоможуть вирішити проблему безпеки в Інтернеті? До кого звертатися, коли виникають ситуації, пов’язані з кібербулінгом? Що можуть робити для створення безпечного кіберпростору педагоги, батьки та самі діти?»

Заходи такого рівня  як  зазначає модераторка зустрічі,  Галина Дмитроняк, сприятимуть професійному зростанню педагогів, підготують школярів до безпечної онлайн комунікації у сучасному кіберпросторі. А також вже вкотре підтверджують тісну співпрацю Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника з освітянами та учнями гірських регіонів Українських Карпат.

За результатами воркшопу всі учасники отримують сертифікати.