НАУКОВА СИНЕРГІЯ ЗАКЛАДІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ: ГОСТЬОВА ЛЕКЦІЯ ДЛЯ ЗДОБУВАЧІВ ДРУГОГО МАГІСТЕРСЬКОГО РІВНЯ

За ініціативи професорки кафедри початкової освіти педагогічного факультету Інни ЧЕРВІНСЬКОЇ і завідувачки кафедри педагогіки та методики початкової освіти Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, професорки Світлани РОМАНЮК для здобувачів освіти другого магістерського рівня вищої освіти організована гостьова лекція Наталії МУКАН, доктора педагогічних наук, професора кафедри педагогіки та інноваційної освіти національного університету «Львівська політехніка».

Глобальні соціально-економічні зміни в українському суспільстві зумовили виклик і потребу в творчих, креативних, професійно компетентнісних особистостях педагогів. Виходячи з окреслених завдань, для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальностей 013 «Початкова освіта», проведено гостьову лекцію на тему: «Система професійного розвитку сучасного педагога».

Під час лекції Наталія Василівна розкрила специфіку професійного розвитку педагога, вказавши на його духовній та фізичній складовій, наголосила на важливості підвищення свого фахового рівня, самовдосконалення.

Особливо зацікавили слухачів лекції етапи професійного розвитку педагога, адже кожен з них під час обговорення запропонованих етапів професійного становлення вчителя зміг створити віртуальну модель формування власних професійних компетентностей та подальшого фахового зростання. Лекція була насичена яскравими прикладами щодо розкриття окресленої проблеми.

Заняття об’єднало понад 70 слухачів Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича та Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, що стало своєрідним «містком освітянської співпраці» між закладами вищої освіти західної України.

Під час відкриття гостьової лекції, завідувачки кафедри педагогіки та методики початкової освіти, професорка Світлани РОМАНЮК закцентувала увагу на необхідності й ефективності в сучасному освітньому просторі тісної співпраці ЗВО у підготовці майбутніх фахівців.

На важливості синергії освітніх інституцій у професійному розвитку сучасних педагогів наголосила професорка Інна ЧЕРВІНСЬКА.

Висловлюємо щиру вдячність Наталії Василівні МУКАН за високий професіоналізм, змістовність лекції, майстерність її викладу і запрошуємо до подальшої співпраці у підготовці нової генерації освітян.